Fem enkla steg till ökad arbetsglädje - testa redan idag!

2015-09-28 13:23

Fem smarta tips för ökad arbetsglädje
1. Omvandla alla klagomål till önskemål. Det skapar en mer positiv stämning, är avväpnande och blir ett sätt att undvika att medarbetare går i försvarsställning.

2.  Visa uppskattning för kollegornas arbete. Beröm dem ofta, be om goda råd eller sprid positivt skvaller. Det är naturligt att skvallra men se till att vi bara skvallrar bra saker om varandra.

3. Ta fasta på det som lyckats. Om endast ett av fem projekt är framgångsrikt, så ägna tid och kraft åt att analysera det lyckade och bortse från de misslyckade. Lek leken finn fem rätt!

4. Visa omtanke och intresse för dina kollegor, hjälp den som verkar ha mycket att göra.

5. Se till att ha roligt tillsammans, våga skoja till det. Nyligen presenterad forskning visar på att lösnäsor och annat kul förbättrar möten väsentligt. Humor är en bra grund till kreativitet och ett utmärkt vapen mot stress och utbrändhet. Så använd din humor istället för ditt humör när du vill få saker gjorda.

PS. Ser du vem som är på bilden? 

 

Dela med dig

Nyhetsbrev

Vill du ha värdefulla tips och idéer en gång i månaden? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera.

Mina böcker

Här kan du köpa samtliga böcker jag skrivit!

>> Läs mer om mina böcker

Kontakta mig

Ring 0708 570 550 eller maila info@brainscan.se

Blogg

DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standupsAndra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det...