DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standups
Andra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det faktiskt inte så mycket mer än så. Daily standups är en metod där medarbetare samlas, i verkligheten eller digitalt, för att uppdatera sina kollegor genom att svara på tre enkla frågor:

  1. Vad gjorde jag i går?
  2. Vad ska jag göra idag?
  3. Behöver jag hjälp med något?

 

Dessa korta möten gör att alla vet lite mer om varandras arbete vilket skapar en känsla av sammanhang, förkortat till KASAM.

Men vi har inte tid med allt detta trams, vi behöver arbeta istället”, kommer du att få höra om du börjar fokusera på arbetsglädje. Jag skrev för några år sedan en bok om att ha kul på jobbet och jag har fått många gliringar. ”Kul på jobbet, ha, vilket skämt!”. Jobb ska vara jobbiga, inte kul. Det hörs till och med på orden, jobb och jobbigt. Det hänger ihop. 

Dela med dig

Nyhetsbrev

Vill du ha värdefulla tips och idéer en gång i månaden? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera.

Mina böcker

Här kan du köpa samtliga böcker jag skrivit!

>> Läs mer om mina böcker

Kontakta mig

Ring 0708 570 550 eller maila info@brainscan.se

Blogg

DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standupsAndra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det...