Blogg

2015-09-22 09:04

 

Vem vill inte vara framgångsrik i sitt arbete? I det här inlägget tar jag upp en modell som jag tycker ger dig förutsättningar att blir framgångsrik.

”Framgång är resultatet av en serie goda vanor och rutiner upprepade under en längre tid. Misslyckande är resultatet av en serie dåliga vanor och beslut upprepade under en längre tid.”
- Eric Thynell

SPEED-modellen

Speed är en modell som är enkel och bra. Det är en variant på John Ardens modell kallad SEEDS. ”SPEED-modellen”, som jag kallar den, lyfter fram vikten av att vara närvarande vilket är A och O i alla relationer. Avstånd och distans till sina medarbetare tror jag inte främjar ditt ledarskap och din förmåga att skapa förtroende emellan dig och dina medarbetare.

Social

Att vara social är en del i ett framgångsrecept som ledare. Det betyder inte att du behöver prata med alla och inte kunna sitta tyst periodvis. Det är en balans mellan att tala och lyssna som är framgångsreceptet. Att vara social innebär också att du värdesätter sociala relationer och vill och kan interagera med dina medarbetare och externa kontakter.

Presence

Att vara här och nu. Framgång skapas i nuet, i mötet just nu. Många tror och tänker att framgång är något som man skapar i morgon men det anser inte jag. Så slå av mobilen, lägg ifrån dig det du har i händerna och var närvarande. Att kolla mailen medan du pratar i telefon är exempelvis oklokt. Det gäller att vara avkopplad och inte uppkopplad. Gör en sak i taget. Multitasking är inte recept på framgång.

Education

Lärande är också en viktig del av framgång. Att se dig själv som elev och alla i din omgivning som lärare är ett sympatiskt förhållningssätt. Mitt råd är att avsätta 15-30 minuter varje arbetsdag till eget lärande. Det kan vara att lyssna på en podcast eller läsa ett kapitel i en bok eller titta på ett klipp från TED.com.

Exercise

Bevisen för att fysisk rörelse påverkar vår hjärna och stimulerar den i positiv riktning blir allt mer tydliga. Daglig rörelse ger dig energi och kreativitet. Återigen är det din skyldighet att avsätta tid för detta varje dag. Det går inte att träna i kapp och köra längre pass två gånger i veckan utan det är 30 minuter varje dag som gäller. En promenad, en cykeltur eller annan fysisk träning. En stor studie som Karolinska Sjukhuset nyligen gjorde på svenskar visade att endast en av hundra aktiverar sig själva minst 30 minuter per dag. 

Diet

Tänk dig att du har en dieselbil och tankar den med bensin. Vad händer då? Precis samma liknelse gäller för oss människor. Om du ska bli framgångsrik måste du tanka rätt bränsle. Vad som är rätt bränsle för dig vet jag inte men tar du hjälp så kommer du få konkreta råd. Företagshälsovård och träningsanläggningar kan hjälpa dig med detta. Om du testar denna modell är jag säker på att du kommer få mer ”speed” och bli än mer framgångsrik.

2014-08-24 09:44

Det fungerar! Jag återkopplar till många av mina kunder som gått mina kurser och utbildningar* och det finns en gemensam nämnare. Alla säger spontant att det fungerar, oftast med en viss förvåning i rösten. Ibland lägger de också till ordet faktiskt. Det fungerar faktiskt. Detta har jag funderat lite på. Varför är det så? Varför fungerar mina kurser och utbildningar egentligen? Jag tror att det beror på att de är forskningsbaserade och anpassade till dagens utmaningar. Många av mina kunder som gått andra utbildningar säger att det är de gamla klassiska upplägget med saker de redan kan och hört många gånger förut. Så är du ute efter något nytt och modernt som verkligen fungerar? En uppdaterad och anpassad utbildning för dagens och morgondagens utmaningar så tycker jag du ska kontakta mig. Jag vill också höra dig säga, det fungerar!

* Jag erbjuder helt nya forskningsbaserade utbildningar för chefer eller medarbetare inom ledarskap och sälj som fungerar i verkligheten.

Dela med dig

Nyhetsbrev

Vill du ha värdefulla tips och idéer en gång i månaden? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera.

Mina böcker

Här kan du köpa samtliga böcker jag skrivit!

>> Läs mer om mina böcker

Kontakta mig

Ring 0708 570 550 eller maila info@brainscan.se

Blogg

DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standupsAndra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det...