Blogg

2014-10-01 20:38

Jag har aldrig fått så mycket uppmärksamhet för en bild som jag har lagt ut på ett socialt medie. I detta fall på Linkedin där man normalt sett inte "likar" saker i lika stor omfattning som på exempelvis Facebook. När detta skrivs har jag fått nästan 300 "likes". Det är nog 10 gånger fler än jag någonsin fått tidigare på Linkedin.

Vad kan det bero på? Jag tror det beror på hur smart utformat texten på bilden är. Den har hög igenkänning samt en smart tvist.

Bilden symboliserar precis det jag utbildar inom. Hur du skapar motivation och förmåga hos barnen, de anställda och ute hos kunden! Och det fungerar i verkligheten!

2014-09-14 13:06

Jag läser i tidningen Chef att de undersökt vad chefer anser vara de viktigaste egenskaperna och utmaningarna.

Jag håller helt med samtidens chefer! Vad tycker du? Är det något du skulle vilja byta ut på din "topp tre lista"?

Topp 3, viktigaste chefsegenskaperna:

1. Min förmåga att hantera förändringar.

2. Min kommunikativa förmåga.

3. Mitt coachande.

Topp 3, viktigaste chefsutmaningarna:

1. Hitta, attrahera och behålla talangerna.

2. Att motivera och hitta medarbetares drivkrafter.

3. Att få alla medarbetare att gå åt samma håll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2014-08-29 11:14

400 000 kronor är mycket pengar. Den kostnaden är vad VARJE enskild individ som blir utbränd kostar på en arbetsplats. Så varje person du känner till som är eller har varit utbränd har i genomsnitt kostat ett företag, en kommun eller staten 400 000 kronor per person. Det är mycket pengar som kunde använts till bättre saker i samhället.

Kompetens kostar pengar men inkompetens kostar alltid mycket mer. Dessutom tillkommer allt lidande för varje enskild individ. Detta vill jag ändra på och det är därför jag skriver böcker om hur du ska leda andra utan att skapa utbrända anställda. Min bok ”Bli en bättre ledare och chef” blev nominerad till årets HR-bok för att den innehåller konkreta tips för ledare att leda på ett enklare och smartare sätt. Har du läst den?

 

2014-08-24 09:44

Det fungerar! Jag återkopplar till många av mina kunder som gått mina kurser och utbildningar* och det finns en gemensam nämnare. Alla säger spontant att det fungerar, oftast med en viss förvåning i rösten. Ibland lägger de också till ordet faktiskt. Det fungerar faktiskt. Detta har jag funderat lite på. Varför är det så? Varför fungerar mina kurser och utbildningar egentligen? Jag tror att det beror på att de är forskningsbaserade och anpassade till dagens utmaningar. Många av mina kunder som gått andra utbildningar säger att det är de gamla klassiska upplägget med saker de redan kan och hört många gånger förut. Så är du ute efter något nytt och modernt som verkligen fungerar? En uppdaterad och anpassad utbildning för dagens och morgondagens utmaningar så tycker jag du ska kontakta mig. Jag vill också höra dig säga, det fungerar!

* Jag erbjuder helt nya forskningsbaserade utbildningar för chefer eller medarbetare inom ledarskap och sälj som fungerar i verkligheten.

Dela med dig

Nyhetsbrev

Vill du ha värdefulla tips och idéer en gång i månaden? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera.

Mina böcker

Här kan du köpa samtliga böcker jag skrivit!

>> Läs mer om mina böcker

Kontakta mig

Ring 0708 570 550 eller maila info@brainscan.se

Blogg

DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standupsAndra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det...