Blogg

2015-09-30 10:30

Daily standups
Andra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det faktiskt inte så mycket mer än så. Daily standups är en metod där medarbetare samlas, i verkligheten eller digitalt, för att uppdatera sina kollegor genom att svara på tre enkla frågor:

  1. Vad gjorde jag i går?
  2. Vad ska jag göra idag?
  3. Behöver jag hjälp med något?

 

Dessa korta möten gör att alla vet lite mer om varandras arbete vilket skapar en känsla av sammanhang, förkortat till KASAM.

Men vi har inte tid med allt detta trams, vi behöver arbeta istället”, kommer du att få höra om du börjar fokusera på arbetsglädje. Jag skrev för några år sedan en bok om att ha kul på jobbet och jag har fått många gliringar. ”Kul på jobbet, ha, vilket skämt!”. Jobb ska vara jobbiga, inte kul. Det hörs till och med på orden, jobb och jobbigt. Det hänger ihop. 

2015-09-29 09:12

Tillverka arbetsglädje

Arbetsglädje är ett vackert ord. Arbete kan verkligen skapa glädje hos många människor och trots att folk vinner miljoner på Lotto fortsätter de att arbeta. Pensionen kan för många bli livets största straff, för att inte tala om arbetslöshet. Det här inlägget handlar om hur du ”tillverkar” arbete som ger arbetsglädje.

Systematisk arbetsglädje
Arbetsglädje är något mjukt och svårt att exakt sätta fingret på men undersökning på undersökning visar på vikten av detta. Mitt råd till dig är därför att metodiskt satsa på systematisk arbetsglädje (SAG). Se det precis som det lagstiftade systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) och genomför kontinuerligt arbetsglädjeronder och avvikelserapportering när arbetsglädje saknas. Arbeta med tydliga handlingsplaner och åtgärdsprogram för att åstadkomma arbetsglädje. Människor som upplever arbetsglädje blir mer kreativa, mer produktiva, mer effektiva och på längre sikt ger mer lönsamma företag.

Investeringar i arbetsglädje betalar sig alltid mångfalt.

Utse arbetsglädjerepresentanter som regelbundet ser till så att alla känner mer glädje på jobbet. Dessa representanter kan skapa aktiviteter såsom månadsmys, vilket innebär månatliga träffar i avslappnade miljöer tillsammans - eller varför inte blåbärsfika? Det införde jag när jag var VD för ett bolag. Jag träffade alla blåbär (nyanställda) på en gemensam fika innehållande blåbär. Det skapade närhet och glädje på ett lekfullt sätt.

Kanske ska ni också testa gnällfasta och kräkmöten. Gnällfasta innebär att alla förbinder sig att under överenskommen tid, till exempel en arbetsvecka, inte gnälla alls. Det är svårare än vad du tror. Kräkmöten är också en kul övning. Det är om någon behöver kräkas ur sig någonting den fått i sig (en dålig kundupplevelse eller annan jobbig händelse) ska den kalla till ett kräkmöte. Precis som kräkning rensar magen vid sjukdom kan ett kräkmöte rensa ”ur skit” på arbetsplatsen.

2014-08-24 09:44

Det fungerar! Jag återkopplar till många av mina kunder som gått mina kurser och utbildningar* och det finns en gemensam nämnare. Alla säger spontant att det fungerar, oftast med en viss förvåning i rösten. Ibland lägger de också till ordet faktiskt. Det fungerar faktiskt. Detta har jag funderat lite på. Varför är det så? Varför fungerar mina kurser och utbildningar egentligen? Jag tror att det beror på att de är forskningsbaserade och anpassade till dagens utmaningar. Många av mina kunder som gått andra utbildningar säger att det är de gamla klassiska upplägget med saker de redan kan och hört många gånger förut. Så är du ute efter något nytt och modernt som verkligen fungerar? En uppdaterad och anpassad utbildning för dagens och morgondagens utmaningar så tycker jag du ska kontakta mig. Jag vill också höra dig säga, det fungerar!

* Jag erbjuder helt nya forskningsbaserade utbildningar för chefer eller medarbetare inom ledarskap och sälj som fungerar i verkligheten.

Dela med dig

Nyhetsbrev

Vill du ha värdefulla tips och idéer en gång i månaden? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera.

Mina böcker

Här kan du köpa samtliga böcker jag skrivit!

>> Läs mer om mina böcker

Kontakta mig

Ring 0708 570 550 eller maila info@brainscan.se

Blogg

DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standupsAndra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det...