Blogg

2014-08-21 18:33

Jag blir lite ledsen och bekymrad att all media nu i dagarna ger råd och tips för att du ska orka komma tillbaka till jobbet eller skolan efter ledigheten. Då är det något som är fel. Jag tillsammans med många fler har längtat efter att höstterminen startar och att komma tillbaka till jobbet och skolan. Jag tror att vi människor mår bra av rutiner och arbete. Fråga alla arbetslösa så får du se. Visst är det skönt att vara ledig och ha sommarledighet men om du inte har något arbete eller studier så har du inte heller semester eller sommarlov.

Om du läser kloka tips och idéer för att orka gå till jobbet i höst kanske du ska fundera vad som är fel. När jag var VD för Junibacken så sade jag alltid till alla anställda att det viktiga är att vissla på väg till jobbet och inte vissla på väg hem från jobbet. Den dag du slutar vissla på väg till jobbet är det dags att byta arbete. Nu tänker du att det är jättesvårt att hitta ett nytt arbete och det är lätt för mig att säga detta eftersom jag är egenföretagare men jag tror bara du lurar dig själv. Visst är det jobbigt och svårt att hitta ett nytt arbete men det är ÄNNU jobbigare och svårare att stanna kvar på ett arbete där du knappt orkar gå tillbaka till efter några veckors semester.

Jag har proklamerat 2014 till arbetsglädjens år. Gör det du också! Hitta ett arbete eller utbildning som gör att du visslar på väg dit och inte hem! Dela vidare om du håller med mig!

2014-06-26 18:59

Jag vet inte om du hört talas om TALIS (Teaching and learning international survey). Det är en nyligen genomförd undersökning i 35 länder avseende lärare och rektorer. De frågade lärare och rektorer om de ångrade sitt yrkesval och nästan hälften menade att om de hade fått välja igen hade de valt ett annat yrke. Det innebär att över 100 000 lärare och rektorer i Sverige önskar att de gjort något annat i livet än blivit lärare eller rektor. Tror du det påverkar deras insats på sitt arbete? Ångrar du ditt yrkesval? Jag gör det inte i alla fall!

Dela med dig

Nyhetsbrev

Vill du ha värdefulla tips och idéer en gång i månaden? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera.

Mina böcker

Här kan du köpa samtliga böcker jag skrivit!

>> Läs mer om mina böcker

Kontakta mig

Ring 0708 570 550 eller maila info@brainscan.se

Blogg

DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standupsAndra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det...