Blogg

2014-06-24 14:05

Idag vaccinerade jag mig. Jag tog en TBE-spruta. (Om du inte gjort detta så rekommenderar jag dig att göra det. En klient som är läkare har berättat för mig vilka enorma skador TBE skapar i en människokropp, således en billig livförsäkring). Hur som helst så sade han som skulle vaccinera mig att det inte skulle kännas alls när han sprutade in vaccinet. Visst, morsning tänkte jag. Så där säger de alltid. "Det känns inte" och så gör det ont som f*n. Men det kändes verkligen ingenting när han gav mig sprutan så jag trodde att han drev med mig så jag väntade lite till men han sade att han var klar. Va? Det kändes inte. Då svarade han, "jag gör detta 20 000 gånger per år så jag vet hur man ska göra för att det ska vara smärtfritt". Detta sade han inte utan stolthet vill jag lova. 

Övning ger färdighet!

Vad kan du bli så där riktigt bra på så att dina kunder, patienter, gäster bara blir helt förbluffade?

F!

2014-05-26 11:06

Alla är förvånade över F!, Feministiskt Initiativ framgång, inte jag. All forskning visar att det krävs en enorm uthållighet för att nå framgång. Svenskättlingen Anders Ericson, forskare i USA på området menar på att det krävs 10 år av träning för att lyckas. Hur länge är det sedan F! startade? 10 år! Alla gånger du hör om ketchupeffekten är det egentligen detta fenomen som kan vara aktuellt. Först kommer ingenting, sedan ingenting och sedan allt på en gång, precis som ketchupflaskan. 10 år eller 10 000 timmar är det som gäller för att lyckas. Många ger upp för tidigt för att de orkar inte fullfölja. De har helt enkelt inte uthålligheten som krävs.

Vad kan du träna vidare på redan idag för att i framtiden åstadkomma det du drömmer om? Jag vet vad jag ska träna på idag. Jag är bara halvvägs, om fem år räknar jag med att lyckas med att åstadkomma det jag drömmer om. Kämpa!

Dela med dig

Nyhetsbrev

Vill du ha värdefulla tips och idéer en gång i månaden? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera.

Mina böcker

Här kan du köpa samtliga böcker jag skrivit!

>> Läs mer om mina böcker

Kontakta mig

Ring 0708 570 550 eller maila info@brainscan.se

Blogg

DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standupsAndra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det...