Blogg

2015-09-29 09:12

Tillverka arbetsglädje

Arbetsglädje är ett vackert ord. Arbete kan verkligen skapa glädje hos många människor och trots att folk vinner miljoner på Lotto fortsätter de att arbeta. Pensionen kan för många bli livets största straff, för att inte tala om arbetslöshet. Det här inlägget handlar om hur du ”tillverkar” arbete som ger arbetsglädje.

Systematisk arbetsglädje
Arbetsglädje är något mjukt och svårt att exakt sätta fingret på men undersökning på undersökning visar på vikten av detta. Mitt råd till dig är därför att metodiskt satsa på systematisk arbetsglädje (SAG). Se det precis som det lagstiftade systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) och genomför kontinuerligt arbetsglädjeronder och avvikelserapportering när arbetsglädje saknas. Arbeta med tydliga handlingsplaner och åtgärdsprogram för att åstadkomma arbetsglädje. Människor som upplever arbetsglädje blir mer kreativa, mer produktiva, mer effektiva och på längre sikt ger mer lönsamma företag.

Investeringar i arbetsglädje betalar sig alltid mångfalt.

Utse arbetsglädjerepresentanter som regelbundet ser till så att alla känner mer glädje på jobbet. Dessa representanter kan skapa aktiviteter såsom månadsmys, vilket innebär månatliga träffar i avslappnade miljöer tillsammans - eller varför inte blåbärsfika? Det införde jag när jag var VD för ett bolag. Jag träffade alla blåbär (nyanställda) på en gemensam fika innehållande blåbär. Det skapade närhet och glädje på ett lekfullt sätt.

Kanske ska ni också testa gnällfasta och kräkmöten. Gnällfasta innebär att alla förbinder sig att under överenskommen tid, till exempel en arbetsvecka, inte gnälla alls. Det är svårare än vad du tror. Kräkmöten är också en kul övning. Det är om någon behöver kräkas ur sig någonting den fått i sig (en dålig kundupplevelse eller annan jobbig händelse) ska den kalla till ett kräkmöte. Precis som kräkning rensar magen vid sjukdom kan ett kräkmöte rensa ”ur skit” på arbetsplatsen.

2015-09-28 13:23

Fem smarta tips för ökad arbetsglädje
1. Omvandla alla klagomål till önskemål. Det skapar en mer positiv stämning, är avväpnande och blir ett sätt att undvika att medarbetare går i försvarsställning.

2.  Visa uppskattning för kollegornas arbete. Beröm dem ofta, be om goda råd eller sprid positivt skvaller. Det är naturligt att skvallra men se till att vi bara skvallrar bra saker om varandra.

3. Ta fasta på det som lyckats. Om endast ett av fem projekt är framgångsrikt, så ägna tid och kraft åt att analysera det lyckade och bortse från de misslyckade. Lek leken finn fem rätt!

4. Visa omtanke och intresse för dina kollegor, hjälp den som verkar ha mycket att göra.

5. Se till att ha roligt tillsammans, våga skoja till det. Nyligen presenterad forskning visar på att lösnäsor och annat kul förbättrar möten väsentligt. Humor är en bra grund till kreativitet och ett utmärkt vapen mot stress och utbrändhet. Så använd din humor istället för ditt humör när du vill få saker gjorda.

PS. Ser du vem som är på bilden? 

 

2014-08-21 18:33

Jag blir lite ledsen och bekymrad att all media nu i dagarna ger råd och tips för att du ska orka komma tillbaka till jobbet eller skolan efter ledigheten. Då är det något som är fel. Jag tillsammans med många fler har längtat efter att höstterminen startar och att komma tillbaka till jobbet och skolan. Jag tror att vi människor mår bra av rutiner och arbete. Fråga alla arbetslösa så får du se. Visst är det skönt att vara ledig och ha sommarledighet men om du inte har något arbete eller studier så har du inte heller semester eller sommarlov.

Om du läser kloka tips och idéer för att orka gå till jobbet i höst kanske du ska fundera vad som är fel. När jag var VD för Junibacken så sade jag alltid till alla anställda att det viktiga är att vissla på väg till jobbet och inte vissla på väg hem från jobbet. Den dag du slutar vissla på väg till jobbet är det dags att byta arbete. Nu tänker du att det är jättesvårt att hitta ett nytt arbete och det är lätt för mig att säga detta eftersom jag är egenföretagare men jag tror bara du lurar dig själv. Visst är det jobbigt och svårt att hitta ett nytt arbete men det är ÄNNU jobbigare och svårare att stanna kvar på ett arbete där du knappt orkar gå tillbaka till efter några veckors semester.

Jag har proklamerat 2014 till arbetsglädjens år. Gör det du också! Hitta ett arbete eller utbildning som gör att du visslar på väg dit och inte hem! Dela vidare om du håller med mig!

2014-06-26 18:59

Jag vet inte om du hört talas om TALIS (Teaching and learning international survey). Det är en nyligen genomförd undersökning i 35 länder avseende lärare och rektorer. De frågade lärare och rektorer om de ångrade sitt yrkesval och nästan hälften menade att om de hade fått välja igen hade de valt ett annat yrke. Det innebär att över 100 000 lärare och rektorer i Sverige önskar att de gjort något annat i livet än blivit lärare eller rektor. Tror du det påverkar deras insats på sitt arbete? Ångrar du ditt yrkesval? Jag gör det inte i alla fall!

DNA

2014-05-25 19:26

Senaste veckan har det varit mycket skriverier om DNA, Det Nya Arbetslivet. Det innebär att ingen på arbetsplatsen har en egen arbetsplats utan du sätter dig där det finns en ledig plats i ett öppet kontorslandskap. Det finns också andra arbetsmiljöer att välja på, till exempel lounger, soffgrupper och tysta rum.

Vad tycker du om detta? 

Jag är i grunden positiv till utveckling på arbetsplatsen. För att ta en liknelse med en bil. Framrutan på bilen är alltid större än bakrutan. Det jag vill lyfta fram är betydelsen av ett tydligare ledarskap för att aktivera och leda sina medarbetare i teamet. Aktivitetsbaserade kontor är som så mycket annat en mycket bra idé, som inte alltid fungerar i verkligheten.

För att det ska fungera krävs det:

1. Ett synligt ledarskap.

2. Tydliga regler för vad som gäller avseende de olika arbetsplatserna och de olika rummen.

3. Tydliga förväntningar på medarbetarna.

4. Ett stort förtroende från ledaren samt medarbetare emellan.

5. "One size fits all" - fungerar inte på kläder och inte i detta sammanhang heller. Jag tror att vissa grupper behöver anpassade lösningar för att prestera bra. 

Dela med dig

Nyhetsbrev

Vill du ha värdefulla tips och idéer en gång i månaden? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera.

Mina böcker

Här kan du köpa samtliga böcker jag skrivit!

>> Läs mer om mina böcker

Kontakta mig

Ring 0708 570 550 eller maila info@brainscan.se

Blogg

DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standupsAndra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det...