Blogg

2014-09-14 13:06

Jag läser i tidningen Chef att de undersökt vad chefer anser vara de viktigaste egenskaperna och utmaningarna.

Jag håller helt med samtidens chefer! Vad tycker du? Är det något du skulle vilja byta ut på din "topp tre lista"?

Topp 3, viktigaste chefsegenskaperna:

1. Min förmåga att hantera förändringar.

2. Min kommunikativa förmåga.

3. Mitt coachande.

Topp 3, viktigaste chefsutmaningarna:

1. Hitta, attrahera och behålla talangerna.

2. Att motivera och hitta medarbetares drivkrafter.

3. Att få alla medarbetare att gå åt samma håll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNA

2014-05-25 19:26

Senaste veckan har det varit mycket skriverier om DNA, Det Nya Arbetslivet. Det innebär att ingen på arbetsplatsen har en egen arbetsplats utan du sätter dig där det finns en ledig plats i ett öppet kontorslandskap. Det finns också andra arbetsmiljöer att välja på, till exempel lounger, soffgrupper och tysta rum.

Vad tycker du om detta? 

Jag är i grunden positiv till utveckling på arbetsplatsen. För att ta en liknelse med en bil. Framrutan på bilen är alltid större än bakrutan. Det jag vill lyfta fram är betydelsen av ett tydligare ledarskap för att aktivera och leda sina medarbetare i teamet. Aktivitetsbaserade kontor är som så mycket annat en mycket bra idé, som inte alltid fungerar i verkligheten.

För att det ska fungera krävs det:

1. Ett synligt ledarskap.

2. Tydliga regler för vad som gäller avseende de olika arbetsplatserna och de olika rummen.

3. Tydliga förväntningar på medarbetarna.

4. Ett stort förtroende från ledaren samt medarbetare emellan.

5. "One size fits all" - fungerar inte på kläder och inte i detta sammanhang heller. Jag tror att vissa grupper behöver anpassade lösningar för att prestera bra. 

2014-05-18 11:51

Läste en artikel i DN om att nästan alla chefer mötesskolkar (97%) på sina arbetsplatser. Endera kan man se det som något lustigt och charmigt eller som jag lite mer bekymmersamt. Det vi skolkar ifrån vare sig det är i skolan, på hemmet eller på jobbet indikerar att något är fel. Att skolka från en lektion eller prov i skolan gjorde jag när jag tyckte det var tråkigt, meningslöst eller för svårt. Att chefer 2014 skolkar från möten tycker jag är olyckligt. Det sänder ut signaler att chefen tycker det är meningslöst, tråkigt eller för svårt att medverka på mötet. Oavsett anledning är detta något att ta tag i. Jag har i mina två senaste böcker visat möjligheten att genomföra möten på en helt annan nivå, med ett helt annat engagemang. Sådana möten vill vi inte skolka ifrån, lika lite som du skolkade från de bästa lärarnas lektioner?

2014-05-11 11:59

Svenska medarbetare har sagt vad de vill ha mer av (Medarbetarrapport 2013):
1. Synliga ledare.
2. Bättre kommunikation av synliga ledare.

Hur ska du göra detta? 

1. Planera om och prioritera om din kalender. Om du nu vet att detta är viktigt så stryk andra mindre viktiga saker i din kalender. Grundaren av IKEA, Ingvar Kamprad var ute minst en dag i veckan på ett varuhus, det innebär ca 20-25 % av hans arbetstid. Hur mycket tid lägger du på att delta i din verksamhets operativa delar?

2. Träna och utveckla din kommunikation. Om du börjar med punkt ett så får du en massa naturlig träning i kommunikation. 

Vill du veta mer så kan du ladda hem hela rapporten här http://se.netigate.se/medarbetarrapport-2013-svenska-medarbetare-efterfr...

Dela med dig

Nyhetsbrev

Vill du ha värdefulla tips och idéer en gång i månaden? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera.

Mina böcker

Här kan du köpa samtliga böcker jag skrivit!

>> Läs mer om mina böcker

Kontakta mig

Ring 0708 570 550 eller maila info@brainscan.se

Blogg

DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standupsAndra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det...