Blogg

2014-04-04 17:09

Något som jag priotiterar och tycker är viktigt är uppföljning. Det gör att jag samtalar med alla kunder efter uppdraget för att se vad de lärt sig men framförallt vad de ändrat på och gör annorlunda. Det är slående att flertalet ser en enorm effekt på önskvärda beteenden och beteendeförändringar. Det låter kanske rimligt och troligt men det är det faktiskt inte. Det är enormt svårt att ändra på beteenden och vanor. Jag menar, försök ändra på dig själv så ser du snart vad jag menar. Då inser du säkert att det är ännu svårare att ändra på andra. 

 

 

2014-04-01 15:47

Jag får ofta frågan vad som särskiljer mig från övriga utbildningar och kurser och jag svarar ofta något oväntat "inte så mycket". Det förvånar de allra flesta eftersom de är beredda på att jag ska berätta att jag är si eller så mycket bättre än alla andra. Det är jag inte men det är en sak som gör att jag särskiljer mig markant från andra och det är min fria support och uppföljning. DET förvånar. "Är du dum. Varför bjuda på sådant som du kan ta betalt för?". DÅ skiljer jag mig totalt från andra kunskapsleverantörer men jag tror verkligen på support och uppföljning av deltagare eftersom det svåra är inte att lära sig nya saker. Det svåra är att lära sig av med de gamla kunskaperna. Att byta och bryta vanor är svårt och jobbigt och DÅ behöver alla support och uppföljning. Tror du mig inte? Vad kan du göra riktigt bra som du inte tränat på eller som någon annan inte följt upp? 

Dela med dig

Nyhetsbrev

Vill du ha värdefulla tips och idéer en gång i månaden? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera.

Mina böcker

Här kan du köpa samtliga böcker jag skrivit!

>> Läs mer om mina böcker

Kontakta mig

Ring 0708 570 550 eller maila info@brainscan.se

Blogg

DAILY STANDUP!

2015-09-30 10:30

Daily standupsAndra bra sätt att skapa arbetsglädje är daily standups; snabba, peppande möten före, under eller efter arbetet. Ibland behövs det...